Voorstelling van de club
Sportac´86 Deinze startte in 1986. In het begin had de club een 250-tal leden, maar de laatste jaren steeg het ledenaantal naar 700. Ook het aantal disciplines nam met de jaren toe. Aanvankelijk startte de club met artistieke gymnastiek en acrobatische gymnastiek, maar nu is er ook rope skipping, trampoline, tumbling, ... Dit vooral om zoveel mogelijk jongeren te kunnen aanspreken en te blijven boeien.

De vele topgymnasten zijn het visitekaartje van de club en zij stimuleren andere jongeren om voor de turnsport te kiezen. Naast deze wedstrijddisciplines is er ook kleutergym, recreatieve gym, enz...
Eind december 2000 werd een fonkelnieuwe en specifiek ingerichte turnhal geopend door het stadsbestuur en het was IOC voorzitter de heer Jacques Rogge die het lint doorknipte.

Wekelijks zijn onze atleten actief in binnen- en buitenland. Enerzijds op wedstrijden en anderzijds op shows en demonstraties. Naast de ontelbare nationale titels behaalden onze gymnasten ook reeds heel wat medailles op Wereld- en Europese kampioenschappen. Ook op organisatorisch vlak wist de club zich reeds meerdere malen te profileren met de organisatie van nationale en internationale wedstrijden en tornooien.

Onze driejaarlijkse turnshow getuigt eveneens van hoge klasse.
Eind 2018 behaalde Sportac´86 Deinze de Q4G-award voor alle disciplines.